מאז ה – 10 בפברואר 2011, הרבה מאוד מקדמי אתרים בישראל מתעניינים, מדברים ומציגים דוגמאות לקידום אתרים שלילי בגוגל.
באותו יום היו שינויים קיצוניים במיוחד בתוצאות החיפוש של הביטוי "קידום אתרים" בישראל ואתרים של חברות כמו SEOIsrael, NearMe, SeoSimple ו – WAO שיווק באינטרנט עפו מהעמוד הראשון לעמוד 4 והילך.
באותו זמן, כל מנהלי החברות טענו כי בוצע על אתרם תהליך של קידום אתרים שלילי או Google Bowling – אישית אני חושב שהנפילה היתה כתוצאה משינוי אלגוריתם ושאננות מצד החברות, אבל מי יודע, אולי באמת מישהו מנסה להתנכל להם..
ניסוי בקידום אתרים שלילי בחו"ל – האם זה עובד ?
הניסוי שבוצע בחודש האחרון על ידי Pixelgrinder ו – Jammy בא להראות שקידום אתרים יכול לנשוך אותך בחזרה.
שניהם הפעילו כלים אוטומטיים ליצירת קישורים נכנסים (ScrapeBox ואחרים) על חשבונו של דן טיאס (Dan Thies) בשביל "לסגור איתו חשבון" על ההתבטאות שלו בטוויטר של מאט קאטס ובשביל להציג את יכולות השירות החדש שלהם לקידום אתרים שלילי בגוגל.
במהלך הניסוי השניים הפציצו בקישורים נכנסים את האתרים seofaststart.com ו – seoresearchlabs.com על 4 ביטויים מרכזיים. כתוצאה מהפצצה זו, דן קיבל הודעה על קישורים לא טבעיים ב – Google Webmaster Tools ופתח בחקירה משלו.
מסקנות מהניסוי הפומבי בקידום אתרים שלילי
לפני תחילת הניסוי ב– 22 למרץ, האתר של דן היה מדורג במיקומים הבאים :
- dan thies – מקום 1.
- seo – מקום 11.
- seo service – מקום 34.
- seo book – מקום 3.
לאחר הפעלת התוכנות ובדיקת המיקומים ב – 18 לאפריל, האתר של דן היה מדורג במיקומים הבאים (המיקומים עדיין לא יציבים) :
- dan thies – מקום 1.
- seo – לא נמצא ב – 1000 המקומות הראשונים.
- seo service – לא נמצא ב – 1000 המקומות הראשונים.
- seo book – מקום 34 (ירידה של 31 מקומות).
לפי התוצאות בשטח, קידום אתרים שלילי עובד בחו"ל וסביר להניח שגם בישראל. אותי זה מפחיד שכל אדם באשר הוא מתחרה או לא, יכול להשפיע בכלים יחסית פשוטים על המיקומים שלנו מבחוץ, מבלי שתהיה לנו את האופציה להתגונן מפניו.
כמובן שתמיד ניתן לדווח, לשלוח הודעות ב – Google Webmaster Tools או לנסות וליצור קשר אישי עם נציגי גוגל – אבל כמו שאני תמיד אומר מהניסיון האישי שלי ושל אחרים עם גוגל אתה יכול לדבר ללמפה, אף אחד לא יקשיב או באמת יעזור לך בשעת משבר.
אחד מהמגיבים בפורום של Google Webmaster Tools כתב משפט שאני בטוח שכולנו נתחבר אליו :
זה מעניין שקל מאוד להסביר את העונשים של גוגל כאשר אתה אשם, אך כאשר אתה חף מפשע זה כמעט בלתי אפשרי.
כמו תמיד, אשמח לשמוע את דעתך בנושא, פרסם עכשיו את דעתך על קידום אתרים שלילי בגוגל.
אם אתה עדיין לא מנוי לעדכונים לוהטים מהבלוג של Signup, הרשם עכשיו בחינם בלחיצה אחת כאן (אל תשכח לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני שלך על ידי לחיצה על הקישור הייחודי שישלח אליך) – זה לוקח 2 דקות מניסיון !
And it has began…
מעתה והלאה שאלוהי הגוגל יעזרו לנו 🙂
גוגל מוסרים שהולך להיות שמח 🙂
אין כלל מה לעשות בנושא.
באמצעות 'קידום אתרים שלילי' ניתן להפיל כמעט כל אתר.
בעבר קראתי פוסט על כך שזה אכן אפשרי אך לוקח משאבים רבים יותר מקידום לבן.
כלומר המאמצים להפיל אתר שקולה למאמצים לקדם אתר לעמוד ראשון.
לכן על מנת להתקדם בשיטה זו ממקום 30 למקום 1 עליך להפיל כביכול אתרים רבים.
לדעתי שימוש בשיטה הזאת על 2-3 אתרים אשר דירוגם גבוה משלך בהרבה ותוקעים אותך במקום הרביעי יכול להיות משתלם.
מה שכן – חשוב לזכור שזה 'קידום אתרים שחור' ומסוכן להשתמש בו(לא יודע בעיניין חוקיות השיטה).
דניאל, בגדול אני מסכים איתך, אך אני חושב שאין צורך להפיל מתחרים בשביל לעקוף אותם – עדיף פשוט לחזק את הנכס שלנו כך שיהיה טוב יותר.
נשמע כמו אביוז והטעיית האלגוריתם של גוגל משהו שעושית כבר תקופה ארוכה.
השלב הבא בכדי להילחם בתופעה היה כנראה הורדת ערך הקישורים הנכנסים משהו שכנראה יקח זמן וידרוש שינויים דרסטים.
מאוד קשה לי לקרוא את הקלות שבה אפשר היום להעיף אתרים מגוגל.. גוגל גילתה כאן את אחד הפרצות הכי גדולות שלה שמדובר בקידום אתרים ויריבות בין אתרים.. זה נכון שלהפיל אתר זה לא קל ודורש משאבים, אך מבחינת תחרותיות תמיד יהיה מתחרה שקשה מאוד לעקוף, ואם כל אחד יתחיל להפציץ קישורי זבל את המתחרה שלו אנחנו נגיע לתוהו וובוהו בעולם הקידום.. נקווה שלא נגיע לימים כאלה..
הזכרת את האתר שלי במאמר, בהקשרי האתרים שנפלו כתוצאה מפעולות אלו.
בהקשר זה אני מוכרח לציין שחקרתי לא מעט את הנושא, מתוך אינטרס אישי והגעתי גם למסקנה כי פעולות Google bowling עשויות לעבוד. למעשה, אם תקראו בין השורות תראו שכיום גם גוגל טוענים כך (למרות שלטענתם המקרים בודדים).
יחד עם זאת זו עובדה מוגמרת שהם לא פועלות על כל פרופיל קישורים ועל כל אתר. לאור פיסות המידע הרבות שאספתי וחברתי אומר שבדיעבד, אני מניח, יכולתי להיות "חכם" יותר ולהמנע מההשפעות.
המסקנה שלי היא ש-Google bowling הוא טריגר וניתן להמנע מהשפעותיו בבנייה וקידום אתר חדש. בשלב זה אני מעוניין לשמור את המידע ולא לפרסם אותו.
קידום אתרים שלילי אכן תפס תאוצה בשנה האחרונה ונראה לעין יותר בחול מאשר בארץ אם כי קרו מקרים. גוגל כבר מצאה דרך להתמודד עם הבעיה והוציאה כלי חדש המאפשר למנהלי ומקדמי אתרים להסיר קישורים אשר פוגעים בערך האתר וכביכול עד כה לא היתה לנו שום אפשרות לשלוט על הקישורים הנכנסים שלנו.