הקדמה קצרה, לאחרונה קצת נמאס לי לכתוב על עוד עדכון גוגל פינגווין או עוד טכניקה משוכפלת ליצירת קישורים –Sorry . 🙂
סדרת הפוסטים הבאה שלי נכתבת בהשראת התוכנית משחקי מוח בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק. הפוסטים שיפורסמו יעסקו בעיקר בנושאים פסיכולוגיים הקשורים לשיווק, חשיבה ושכנוע – אני לא הופך לגורו שכנוע, אלא באמת עושה אתנחתא קצרה מעולם הקידום…
הפוסט של היום, יעסוק באתגרי Droodles, למה קשה לנו לפתור אותם וכיצד הם מצביעים על רמת היצירתיות שלנו.
מהם Droodles (דרודלס) ?
Droodles הם ציורים מופשטים אשר הוצגו לראשונה על ידי הקומיקאי והצייר רוג'ר פרייס (Roger Price) בספר Droodles שפורסם ב – 1953.
מקור השם Droodles הוא מחיבור של המילה Doodle (שרבוט) עם המילה Riddle (חידה). כל דרודל מורכב מריבוע אשר מציג שרבוט מופשט שניתן להסבירו בצורה הומוריסטית עם חשיבה מחוץ לקופסא.
בשביל להבין טוב יותר על מה מדובר, הסתכלו על האלבום של פרנק זאפה שמופיע בצד, האם הצלחתם לראות שם משהו מעניין ?
מסתבר שהרבה מאוד אנשים הצליחו לראות שם, ספינה שהגיעה מאוחר מכדי להציל מכשפה טובעת. דרך אגב, זה בדיוק גם שם האלבום (Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch).
דוגמאות למשחקי חשיבה מחוץ לקופסא
דרודלס מחייבים אותנו לחשוב מחוץ לקופסא, קחו מספר שניות ונסו לתאר מה אתם רואים בדרודלסים הבאים (לא לדאוג, בהמשך מופיעה הפרשנות המקורית – לא להציץ ! ), נסו לתת מספר פרשנויות לכל דרודל :
סביר להניח שרובכם התקשתם לתת מספר רב של פרשנויות לכל דרודל ומרבית הקוראים יסתפקו במקסימום 2-3 פרשנויות לכל דרודל – מה זה אומר עלינו ?
מבוגרים מול ילדים בפירוש אתגרי Droodles
כמבוגרים, מרבית הדרודלס יראו חסרי כל היגיון עד אשר מישהו יגלה לנו את הפרשנות המתאימה לציור.
אם ננסה לבדוק מה ילדים רואים בשרבוטים הנ"ל, נופתע לגלות שכמות הפרשנויות שהם יעניקו לכל תמונה יהיה גדול בצורה משמעותית מאיתנו.
אם יש לך ילדים, נסה לשאול אותם מה הם רואים בתמונות הנ"ל, אתה תופתע לגלות שמה שנראה לך קשה מאוד – הרבה יותר קל להם !
הסיבה המרכזית לכך היא שכמבוגרים המוח שלנו מנסה לכפות דפוס/צורה כלשהי על כל דמות מעורפלת שאנחנו רואים, עבור ילדים אשר רגילים לדמיין ולתת הסברים לדברים לא ברורים שקורים להם ביום יום – פעילות זו הרבה יותר מהירה, קלה ופשוטה.
אם הגעת עד לפה, אני לא אשאיר אותך עוד במתח, הנה הפרשנות המקורית שנתנה לדרודלס שהוצגו קודם לכן :
לסיכום, השימוש בדרודלס הוא לא רק למטרות בידור, אלא גם ככלי לחידוד כושר היצירתיות, החדשנות והחשיבה שלנו. למי שמתעניין בנושא ורוצה לקרוא עוד מידע על הנושא, מומלץ לחפש מאמרים העוסקים בפיתוח מחשבתי/קוגניטיבי בגוגל.
כמו תמיד, אשמח לשמוע את דעתך על הנושא בתגובות לפוסט זה.
הי עידן,
בהחלט מרענן ומעניין. קצת לשבור את השגרה.
תודה
גלית
גלית, שמח שאהבת. 🙂
יו איך המחשבה שלי התרבעה 🙂
תודה
מקסים