ביום חמישי האחרון גוגל חגגו יום הולדת 15 (הייתם מאמינים שגוגל קיימת רק 15 שנים ? – זה נראה שהם כאן מאז ומתמיד..) בהשקת אלגוריתם חיפוש חדש בשם Hummingbird (בעברית, קוליברי).
עדכון Hummingbird הוא בעצם מנוע חיפוש חדש אשר מותאם לדרישות החיפוש של ימינו אך מתבסס על חלקים קיימים במנוע הקיים.
מה חדש באלגוריתם Hummingbird (קוליברי) ?
עולם החיפוש משתנה מקצה לקצה ככל שאנו משתמשים יותר ויותר בחיפוש קולי, מבוסס מיקום ומותאם אישית לכל גולש.
החידוש העיקרי באלגוריתם Hummingbird הוא במעבר מחיפוש ממוקד לפי מילות מפתח לחיפוש אשר מתייחס למשמעות המחפש ולהתממשקות קלה יותר לגרף הידע של גוגל. לדוגמא, אם גולש מחפש את השאילתא "איפה אפשר לקנות X ? ", תוצאות החיפוש יציגו חנויות המוכרות את המוצר X ולא תוצאות אשר מכילות את הביטויים איפה, לקנות ו – X.
בשביל לקרוא על החידושים העיקריים של אלגוריתם Hummingbird והמשמעות שלו, אני ממליץ לך לקרוא את הסקירות של מיכל כהן, אנידור חקק, זהר עמיהוד ואופיר כהן – כולן ביחד וכל אחת לחוד, יוסיפו לך עוד קצת מידע שיעזור לך להבין טוב יותר את משמעות Hummingbird.
כיצד אלגוריתם Hummingbird משפיע על תוכן האתר ?
אלגוריתם Hummingbird מתייחס למילה הכתובה והוא מביא עימו 3 שינויים מהותיים (אשר למען האמת ידועים כבר הרבה זמן, אבל עכשיו זה קצת יותר מתחדד..) לתכני האתר :
- תוכן חייב לספק צורך כלשהו – כבר לא מספיק רק לדחוף מילות מפתח ללא כל משמעות רק בשביל להתמקם על ביטוי X או Y, אלא חייבים לדאוג ולכוון את התוכן ולספק תשובה אמיתית לצורכי הגולש.
- תוכן חייב להיות מספיק עשיר – המגמה באלגוריתם Hummingbird היא לעודד תוכן עשיר, מקיף וסמנטי ביחד עם שילוב של אלמנטי Authorship. ככל שהתוכן שלך יהיה עשיר יותר, האתר יוכל להתמודד בצורה טובה יותר עם אלגוריתם Hummingbird.
- תוכן חייב להתייחס לזנב ארוך – מהות אלגוריתם Hummingbird היא להתמודד עם שאילתות מורכבות ולכן ככל שהתוכן שלך יהיה עשיר יותר בביטוי זנב ארוך (מתקשר ישירות לנקודה הקודמת) כך תוכל לשפר את המיקומים שלך בתוצאות חיפוש אלה.
לסיכום, למרות שעל פי הצהרות גוגל, אלגוריתם Hummingbird יושם כבר לפני כחודש בארה"ב, העדכון עצמו כמעט ולא מורגש בישראל (וגם בעולם) וכאמור צפוי להשפיע בעיקר על שאילתות מורכבות ולא כלליות (אשר ברוב המקרים, רלוונטיות הרבה יותר מבחינת בעל העסק/מקדם האתר)
בשביל להתמודד טוב יותר עם אלגוריתם Hummingbird, מומלץ לאפיין מספר פרסונות לאתר ולהתחיל ליצור תכנים אשר עונים על הצרכים המיוחדים של כל פרסונה – מדובר על שינוי מחשבתי פשוט שיוביל לתוצאות טובות יותר בעידן Hummingbird.
כמו תמיד, אשמח לשמוע את דעתך על הנושא בתגובות לפוסט זה.
מאמר בהחלט מועיל ויעיל.
גם אני חושב שנכון לכרגע אין השפעה של השינוי בישראל אבל כמו כל דבר בתחום – גם זה יגיע לכאן וכדאי לשנות מעט את החשיבה בכל הנוגע לתוכן בעמודי האינטרנט.
אלי, תודה על התגובה, מסכים איתך 🙂
איך אני אוהב את הישר ולעניין שלך : )
איזו דרך יש לגוגל לדעת אם התוכן נותן ערך כלשהו לגולש?
זה נראה לי לא ישים במציאות (למרות שהם כמובן יטענו שכן)
מאמר הוראות בטיחות אולי מובן לרובוט, אבל רוב הנושאים והתכנים באינטרנט (כמו גם באופליין:) להרבה אנשים לא מובן אם זה יעיל או לא. ביקורת על ספרים/סרטים/משחקים – אלו דברים בין הכי ריווחיים שיש, ובכל זאת ביקורת על סרט או משחק זה משהו מאוד סובייקטיבי, שאפילו לבנאדם שעובד בשיווק של התחום קשה לשפוט אם הטקסט תורם למישהו או לא, אז רובוט של מנוע חיפוש??
וכרגיל המאמר שלך מסכם בצורה יעילה את הנושא!