במהות, קידום אתרים אורגני היא עבודה די מתישה, תובענית ומעייפת אשר דורשת התעסקות יומיומית/שבועית עם מספר רב של מדדים והשוואה אינסופית שלהם למתחרים באותה נישה.
כאשר אנחנו מדברים על קידום אתרים אוטומטי (או כפי שאני חושב שצריך להתייחס אליו, קידום אתרים חצי אוטומטי ) אנחנו למעשה מנצלים תוכנות לביצוע פעולות קידום אתרים מונוטוניות (שחורות) אשר לאחר ביצוע פעולות אלה נוכל להסיק את המסקנות בצורה עצמאית ולנתב אותן לדרכי פעולה לפי הבנתנו.
אחת התוכנות המדוברות ביותר בשנה האחרונה היא תוכנת Zefo, פיתוח כחול לבן של ניר אדר, שושן "הפי בוטן" כהן ושאר הנפשות הפועלות בקידום אתרים בע"מ. מאמר זה יסקור את האפשרויות המרכזיות שבה.
יתרונות מרכזיים בשימוש במערכת Zefo
מערכת Zefo מכילה בתוכה מספר רב של כלים שימושיים יותר או פחות (כמובן, שזה בעיני המתבונן). תחת סקירה זו אני אנסה להציג את 3 הכלים המועילים ביותר מבחינתי – אני חושב שזה קצת לעשות עוול ליוצרי התוכנה, אך מכיוון שבאמת יש פה כל כך הרבה אפשרויות, הייתי יכול לכתוב על התוכנה גם 3 פוסטים ולא לסיים…
כלי לבדיקת מיקומים אוטומטית
לפי דעתי, רוב לקוחות Zefo רכשו את רישיון שימוש רק בגלל האופציה הזו. מדובר באופציה שמאפשרת לך לבצע מעקב אחר מיקומי האתר בתוצאות החיפוש באופן אוטומטי על בסיס יומיומי.
כמובן שזה לא נגמר רק שם, ניתן לבצע מעקב אחר המתחרים באותם ביטויים/נישה, ניתן לצפות האם ישנן מספר תוצאות מאותו דומיין בעמוד התוצאות, ניתן לאתר במהירות שוני בעמוד הנחיתה הדרוש, ניתן לצפות בהיסטוריית המיקומים לאורך זמן ועוד ועוד..
כמו כן, ניתן לשלב בין מיקומי האתר לנתונים המוצגים ב – Google Webmaster Tools וב- Google Analytics ובכך לקבל תמונה רחבה הרבה יותר על כמות הביקורים והשגיאות המוצגות לך.
היתרון המשמעותי של הכלי הוא כמובן חיסכון של זמן, אך זהו לא היתרון היחיד. על ידי שימוש בכלי זה נוכל לזהות מגמות, עדכוני אלגוריתם (אתרים שנענשו מול אתרים שעברו עדכונים בהצלחה) או מתחרים חדשים שכדאי לשים אליהם לב.
כלי לניהול קישורים
אחד הכלים הפחות מוערכים, אך לפי דעתי יכול לעשות הרבה מאוד סדר למקדם האתרים/הלקוח שמולו הוא עובד.
על ידי שימוש בכלי ניהול הקישורים ניתן לראות כמה קישורים נוספו לאורך זמן, כמה מהם כבר לא תקינים לאורך זמן (ירדו, פתאום הפכו ל – NoFollow וכדומה), אלו עובדים הוסיפו הכי הרבה קישורים, לציין מהו סוג הקישור (אתר מאמרים, החלפת קישורים, בלוג וכדומה), לבדוק עוגן, לנהל אנשי קשר להתקשרות עתידית וכדומה.
כיום, במקרה הטוב מקדם האתרים עורך ניהול קישור פשוט באקסל ובמקרה הפחות טוב, לא עורך ניהול בכלל. על ידי ניהול מקצועי ניתן לאתר בעלי אתרים בעייתים ולטפל בהם מיידית, לבדוק את קצב הקידום ולנהל את העובדים בצורה חכמה יותר (במידה ויש..).
דו"חות מתקדמים ללקוחות/עבודה שוטפת
כל עניין הדו"חות מקבל ב – Zefo התייחסות אמיתית כאשר ניתן לבצע התאמה אישית של כל הדו"חות במערכת ולבצע שליחה אוטומטית ללקוחות החברה או לעצמך.
נכון להיום, יש 4 דו"חות מרכזיים :
- דו"ח תקופתי – הדו"ח מציג את מצב האתר בתקופה מסויימת, ניתן לשלב בו את מיקומי האתר לאורך זמן, ניתוח מקורות התנועה, ממוצע חיפושים, אתרים מפנים ועוד…
- דו"ח שינויים תקופתיים– הדו"ח מציג את השינויים שהתרחשו בתקופה כלשהי, בדו"ח זה ניתן לבחור גם מדדים הקשורים להתנהגות הגולשים (תנועה, Bounce Rate וכדומה). באמצעות הנפקת דו"ח זה ניתן לבדוק שיפורים/הרעות במצב האתר בצורה מהירה, פשוטה וקלה במהלך כל פרוייקט קידום אתרים.
- דו"ח תנועה ממילים (Traffic) – הדו"ח מציג את תנועת הגולשים החודשית עבור כל ביטוי שנבחר, ניתן לבצע התאמה מדוייקת או כללית לביטוי – ניתן לנצל את הדו"ח הזה לאיתור הזדמנויות קידום חדשות, ביטויי LongTail מעניינים וכדומה.
- דו"ח אתר ותחרות – הדו"ח מבצע השוואה של האתר המקודם מול אתרי המתחרים באותה נישה תוך הערכת תנועת גולשים לכל מתחרה שלנו (לפי דעתי, ההערכות שם לא הכי מדוייקות, מתבססות בעיקר על כלי מילות המפתח של גוגל ופילוח מיקום).
בנוסף לדו"חות הנ"ל, ישנה אפשרות ליצור דו"ח אופטימיזציה לכל עמוד ועמוד באתר (בעיני, פחות שימושי, אני יודע לעשות SEO J ) אך אני בטוח שעבור מקדמים מתחילים יהיו שם הרבה חידושים שיוכלו לעזור להם לשפר את האתר.
כמובן שאת כל הדו"חות ניתן לייצא בצורה חופשית ל – Word, PDF, Excel או להדפיס בצורה חופשית.
כלים ונקודות חשובות אחרות
חוץ מהכלים הנ"ל, Zefo מציעה ללקוחותיה עוד הרבה כלים כמו ניתוח שגיאות WebMaster Tools, מעקב אחר דפים מאונדקסים, ניתוח שינויים בתנועה, ניתוח נישות מרכזיות (במידה והאתר מתפרס על פני נישות רבות), מדדים חברתיים ואפילו ניהול תפוגת דומיינים.
חשוב לציין שצוות הפיתוח של Zefo לא קופא על השמרים וניתן לראות שהמערכת מתפתחת עם הזמן ולפי דרישות קהל הלקוחות כך שאם לא מצאת משהו תמיד תוכל לבקש זאת – הרבה מאוד מהנקודות הנ"ל לא היו קיימות בתחילת דרכה של המערכת והתווספו כתוצאה מבקשות ייעול של הלקוחות.
עוד נקודה שרציתי להדגיש היא שהתמיכה, השירות והתחזוקה שניתנת על ידי נציגי השירות היא בעברית, זה אולי נשמע זניח, אבל כיף לדעת שיש מישהו שמבין את השפה שלך ואפשר לתקשר איתו (גם בטלפון) מבלי לחרוק שיניים.
לסיכום, מערכת Zefo היא ללא ספק אחת ממערכות ה –All in One SEO המובילות כיום (גם בקנה מידה עולמי). במידה ואתה מעוניין לנסות את המערכת, אני ממליץ לך למלא את פרטיך בעמוד הבית של Zefo, לקבל חשבון התנסות לפרק זמן קצר ולרכוש אותה במידה ותרגיש שהמערכת עונה על הצרכים שלך.
כמו תמיד, אשמח לשמוע את דעתך על הנושא – הוסף תגובה חדשה ממש פה למטה.
כמה עולה…?
שכחתי לסמן את ה"עדכון במייל" (אז עכשיו..)
אורן,
המחיר של Zefo משתנה כתלות בשימוש שלך במערכת (ביטויים, דו"חות, סריקות קישורים וכדומה). אני ממליץ לך פשוט ליצור עימם קשר ולברר, זה לא עולה כסף. 🙂
תוכל לפרט על ההבדלים בין השירות שלהם לשירות WEBCEO ?
http://www.webceo.com/
אורן, בעיקרון יש הרבה מאוד דברים חופפים בין Zefo ל – WebCEO.
אני עובד כבר כמה שנים עם WebCEO ואני מאוד אוהב את המערכת הזו (גם עליה המלצתי בעבר מספר פעמים) כאשר משווים אותה לזאפו ההבדלים העיקריים הם :
1. ממשק וובי (Zefo) מול תוכנה מותקנת (WebCEO) – יותר קל לתחזק ממשק וובי, אבל כמובן שגם לזה יש חסרונות משום שיש ליותר אנשים גישה למידע שלך (גם אם הם לא עושים עם זה שום דבר).
2. עברית – כמו שציינתי במאמר, מכיוון שמדובר בפיתוח ישראלי יש פה יתרון משמעותי לעברית.
3. עלויות – העלות של זאפו גבוהה הרבה יותר מהעלות של WebCEO (כולל עלויות העדכונים השנתיים של WebCEO , שהם גם לא ממש נמוכים, אבל הכרחיים להמשך תפקוד המערכת).
נכון להיום, מבחינת אפשרויות אני מניח שהן מציעות פחות או יותר אותו דבר, לטווח הארוך אני יכול להעריך שלזאפו יהיה יתרון כי כמו שציינתי הם באמת מקפידים להתעדכן ולהתאים את עצמם לרצון הלקוחות.
ישנם מספר אלמנטים כמו מדידת תנועה והתממשקות מול GWT שלא קיימים ב – WebCEO. לעומת זאת, ישנם גם אלמנטים קיימים ב – WebCEO הקשורים למחקר שלא קיימים בזאפו.
בסך הכל, אני מאמין שאם יש לך כבר רישיון פעיל ב – WebCEO, אין צורך לרכוש את זאפו אלא אם אתה מחפש נוחות יותר גדולה בעבודה ואז לזאפו יש יתרון ברור בנושא.
תודה רבה על הפירוט!
🙂
ללא ספק אחד הכלים הטובים בשוק 🙂