אני מניח שלא תוכל למצוא מקדם ישראלי אחד שלא מכיר את אתר מאמרים (Articles.co.il) שהוקם על ידי מיכל מורנו וחברת מורנו'ס בע"מ.
האתר שהוקם בהשראת EzineArticles הלועזי הפך בעצמו למותג מוביל בתחום הפצת המאמרים וההוכחה הטובה ביותר היא עשרות אתרי המאמרים שקמו אחריו בישראל על ידי חברות קידום אתרים ואנשים פרטיים שזיהו את הפוטנציאל הגלום בנושא (תוכן ייחודי/משוכפל + אדסנס = כסף קטן שמצטבר להרבה).
כיום, אתר מאמרים ביחד עם Reader, Publisher, Academics ואחרים מהווים צינור הפצה לרוב המאמרים שמופצים על ידי מקדמי אתרים עצמאיים/מקצועיים ברשת.
חשיבה מחוץ לקופסא
כאשר מדברים על חשיבה מחוץ לקופסא בפרסום ממומן בגוגל, כדאי לבדוק את הקמפיין שהועלה אתמול על ידי צוות האתר (סביר להניח, מיכל מורנו בעצמה – כבוד !). לא מדובר בעוד קמפיין פרסום שמבוסס על מחקר מילות מפתח בנאלי (שכבודו במקומו מונח) אלא בקמפיין פרסום שמבין כי עיקר הכוח של אתר מאמרים מגיע מקהל הכותבים והמוניטין הקיים של האתר (אתר מאמרים מהווה מותג בנישה זו).
הקמפיין הפרסומי של אתר Articles מתמקד בשמות הכותבים ובעת חיפוש שם של כותב מאמרים קיים באתר, מוצגת בתחתית או ראש עמוד התוצאות מודעה המזמינה לצפות בפרופיל הכותב שלו. לדוגמא, חיפוש אחר עמית ורד, עורך דין בראשון לציון (גילוי נאות:לקוח של Signup), בגוגל :
בזמן כתיבת המאמר לא הצלחתי למצוא את המודעה במחשב השולחני, אך היא קיימת גם שם.
קמפיין זה מספק לאתר Articles ולכותבי האתר מספר יתרונות ברורים:
- עלות הקמפיין – פרסום על שמות של אנשים/מוצרים היא טכניקת פרסום זולה במיוחד. רמת התחרות היא אפסית ועמודי הנחיתה (הפרופילים) הם ממוקדים במיוחד. בנוסף, מכיוון שפרופיל הכותב מפוצץ בפרסומות יתכנו גם רווחי ארביטראז' אבל זה נדיר יחסית.
- חשיפה לקהל יעד ממוקד – רוב רובם של כותבי המאמרים הם חברות קידום אתרים (בעלים או עובדים) או בעלי עסקים מן השורה ולכן קהל היעד הוא מקצועי נטו. המודעות בקמפיין מוצגות ללקוחות פוטנציאליים שיכולים להתרשם מרמת המומחיות של הכותב (בהנחה שפורסמו מאמרים איכותיים, אם קניתם מאמר ב – 20 ש"ח, עדיף שלא תפרסמו אותו על שמכם :)) ולקולגות, ספקים ושותפים אשר יחשפו לתהליך ואולי ירשמו לאתר (במידה והם עדיין לא שם).
- מיתוג אישי לכותבים (דחיפה רצינית לאגו) – כיף לראות מודעה מחמיאה עם השם שלך. הערה חשובה, סביר להניח שלא כולם יאהבו את זה (ראה מקרה, דב קליין נגד גוגל) אך מכיוון שלא מדובר פה על מתחרה אז אני מניח שההתנגדות לא תהיה גדולה במיוחד.
את טכניקת הפרסום הזו ניתן לקחת לכמעט כל תחום בו ניתן למצוא מכנה משותף בין הלקוחות. לדוגמא, טכניקת הפרסום של גוגל על הפקודה Site: (הפקודה Site מציגה את כמות העמודים המאונדקסים בגוגל). בעת חיפוש הפקודה עם שם הדומיין שלך, גוגל מנסה לדחוף את כלי מנהל האתרים שלה.
לסיכום, הקמפיין של אתר מאמרים הוא בהחלט קמפיין שמדגים מחשבה מחוץ לקופסא, יעילות וניתוח החוזקות שלו.
הערה (לפני שמישהו בטעות יקפוץ): בשביל להבהיר את הפוסט שכתבתי פה לאתר מאמרים, אף אחד לא שילם לי שקל, באתי לפרגן (זה נקרא לינק בייט, למרות שאולי לא התכוונו לזה) – זה לא אומר שאני ממליץ להשתמש באתר מאמרים X או Y או בכלל בשיטת קידום זו – בסך הכל, אהבתי את שיטת הפרסום שלהם.
כמו תמיד, אשמח לשמוע את דעתך על הנושא – הוסף תגובה חדשה ממש פה למטה.
תודה רבה – אכן אחלה רעיון ובעלות ממש נוחה לכיס. רעיון מקורי שלהם ואני מתחבר לסוף המאמר שלך, שכן היום די מספידים את אתרי המאמרים בטענה שהם מתפקדים כסוג של חוות קישורים.
ארז, נכון בגדול גם אני חושב שאתרי המאמרים חיים על זמן שאול, אך עדיין יש לא מעט מקדמים ובעלי אתרים שמשתמשים בשיטה זו כשיטת קידום (לעיתים אפילו, שיטת קידום עיקרית שלהם).
כמו שרשמתי בתחתית הפוסט, אהבתי את שיטת הפרסום שלהם ולכן כתבתי על הנושא. זה משהו שלא רואים כל יום ובהחלט פרוייקטים אחרים ברשת יכולים ללמוד מזה ולקחת את זה לכיוון שלהם.
רעיון מעניין ובהחלט יצירתי.
תודה על השיתוף.
מעבר לזה, לא ברור לי כלל מה הרווח שיש באתר מאמרים, אפילו אתר גדול כמו זה שציינת, ולכן גם השקעת זמן לפרסום כזה או אחר.
מי נכנס לקרוא שם מאמר? לעניות דעתי, אלה שכותבים, ואלה שמעתיקים מהם…
נדיר שדף מתוך אתר מאמרים עולה בעמוד הראשון בגוגל. ואל תגיד לי שאנשים מחפשים שם מידע במקום לבדוק בגוגל. לדעתי, אמרי מאמרים = ספאם, לא פחות ולא יותר.