ההשתלטות של גוגל על עולם החיפוש מאיימת להשתלט גם עליו. החזות הנקייה שמאפיינת את ענק האינטרנט מתלכלכת בעוד ועוד לינקים המחביאים בתוכם פרסומת וכסף. קולות הקונספירציה נשמעים מרחוק – "החיפוש נתון לשיקולים מסחריים", "אפשר לקנות מיקום". אז כן, גוגל משתפר מיום ליום, אך יש נכון גם בטענה כי הוא הופך למסחרי וציני יותר.
גוגל אוהב אתרי תוכן ואינפורמציה, אבל לא אוהב אתרי מכירות.
לגיטימי שגוגל יעשה כסף, הוא הרי סידר לנו את האינטרנט, אך אם לא ייעצר הסחף, המנוע יהפוך למנוע פרסומות. ה- PAID LINK הופכים לרלוונטיים יותר מתוצאות החיפוש האורגניות. המשמעות? אולי זה סוף עידן ה- SEO במתכונתו הנוכחית, ורצון הגולש לעבור לחיפוש אנכי (ורטיקאלי).
רוב התוכן של האתרים המסחריים מורכב מתיאור מוצר ותמונתו. גוגל מרחיק עמודים כאלה מתוצאותיו האורגניות בעמוד הראשון. בעלי אתרים ערים למצב, ובוחרים יותר ויותר בפתרון הפשוט, ואולי גם היעיל יותר – קמפיין פרסום PPC.
בד בבד עם היחלשות התוצאות האורגניות של מנועי החיפוש הגדולים, עולה בהדרגה קרנם של מנועי החיפוש האנכיים (וורטיקאליים).
מנועי חיפוש אנכיים ( וורטיקאליים )
מחקרים מראים כי מנועי החיפוש הרגילים מאבדים את הרלוונטיות לטובת מנועי החיפוש הוורטיקאלים. חברת המחקר השיווקי OUTSELL מפרסמת כי ב- 31.9 אחוזים מהשאילתות בעניינים מקצועיים-עסקיים במנועי חיפוש הגדולים, מביאות לתוצאות לא מספקות.
לעומתם, המנועים האנכיים מובנים עבור נישה מצומצמת ומכילים בתוכם העדפות חיפוש ספציפיות לכל מחפש. יתרון נוסף למנוע האנכי הוא שמפעיליו באים מאותה נישה עסקית של לקוחותיו, מה שמאפשר לו להיות קשוב לצרכיהם הרבה יותר ממנוע רגיל, ולהביא תוצאות אמינות.
מנועי החיפוש האנכיים מציעים מוצרים פרסומיים ושירותים שבמידה רבה רלוונטיים למשתמשים וללקוחות שהם משרתים. בנוסף הם מציעים תוכן ייחודי, בלוגים וחדשות הרלוונטיות לתעשייה. במילים אחרות, ה- VSE ( Vertical Search Engines) מקדישים את כל אמצעיהם לטובת השגת תנועה מקהל יעד ספציפים. אין להם שום כוונה להשתלט על העולם. הם פשוט רוצים לשלוט בתעשיה אחת ועושים זאת הכי טוב שאפשר.
למרות כל אלה, רחוק היום בו האנכיים יתפסו את מקומם של המנועים הכלליים. כרגע הקישורים האורגניים עדיין מובילים. פעם הם היו חביבי הקהל והתוצאות הממומנות נחשבו לילד הסורר. מאז ,החיפוש הממומן עשה כברת דרך ארוכה, ועבר את ה- SEO מבחינת רווחיות. בואו נקווה שגוגל יפתחו אלגוריתם מספיק טוב, שיפיק תוצאות אורגניות טובות לצד קישורים ממונים רלוונטיים ואיכותיים.