לאחרונה התחלתי לקרוא, להתנסות ולהבין טוב יותר את דרכי השיווק בפייסבוק. יש לי חשבון פייסבוק כבר מספר שנים (במקרה הזה לא ממש הייתי Early Adopter והצטרפתי מאוחר מאוד כי הייתי חייב) ואפילו כמה עמודים עסקיים שאני מנהל לכמה אתרים שלי ושל אחרים ברשת (על הדרך..).
אני לא מציע שירותים בתחום ולמרות שאני יודע על פייסבוק קצת יותר מהאדם הממוצע, אני בהחלט לא מחשיב את עצמי כמישהו שכדאי לדבר איתו על סושיאל – העצה שלי היא תמיד שזה לא שווה את הזמן שלך, לך תשקיע בגוגל 🙂
הסיבה לכך היא שכ"גוגליסט" קצת קצת קשה להבין מה אנשים מוצאים בפייסבוק, כאדם קצת קשה לי להבין איך לכל אחד בעולם יש בממוצע 130~ חברים ובישראל כ – 260 חברים (כאשר בפועל מספר החברים האמיתי ברוב המקרים לא עובר את ה – 10, לפי מחקרים מדובר על 3-4 חברים קרובים לכל אדם) וכמשווק לא ברור לי מדוע להשתמש בפרסום Push מול פרסום Pull.
אנחנו מדברים רק עם 4 חברים אבל צורכים מידע מהרבה יותר חברים באופן שוטף.
למרות שלמשתמש הממוצע בפייסבוק יש 130/260 חברים, בסופו של דבר הוא מתקשר עם לא יותר מ – 4 אנשים בכל שבוע. תקשורת יכולה להיות עשיית לייק, תגובה לפוסט, רישום על קיר החבר, שליחת הודעה אישית, צאט ווידאו.
אין ספק שהנתונים האלה מעט מפתיעים אך הגיוניים מאוד, בסופו של דבר אנחנו מתקשרים עם החברים הקרובים ביותר, בני המשפחה, הלקוחות או השותפים העסקיים שלנו.
ברוב המקרים, אנחנו נדבר עם אותם 4 אנשים מידי שבוע, כאשר רק באירועים מיוחדים מאוד, אנחנו נתקשר עם חברים שהקשר שלנו אליהם חלש מאוד. הסיטואציות יכולות להיות מגוונות מאוד, למשל חתונה של חבר מהלימודים, לידה מרגשת, תאונה וכדומה.
הקטע המפתיע באמת הוא שאנחנו צורכים מידע מהרבה יותר חברים בצורה שוטפת. בסופו של דבר, 50% מהמשתמשים בפייסבוק חוזרים מידי יום לאתר וצורכים מידע מכל מי שנמצא אצלם ברשימת החברים. התקשורת במקרה זה היא אסימטרית כך שאני לא מתקשר איתך בצורה ישירה, אך מקפיד להתעדכן מה קורה אצלך בחיים.
לא מדובר בתופעה חדשה, גם היום כאשר אנחנו מדברים עם חברים קרובים, אנחנו מקפידים להתעדכן על חברים שהקשר שלנו איתם חלש ולשאול שאלות כמו "תגיד מה קורה עם X ?" או "יצא לך לדבר עם Y, מה הוא עושה היום ?".
יותר מ – 60% מהשיחות שאנחנו עורכים עם אנשים פנים מול פנים עוסקים בכלל באנשים אחרים, כך שאנחנו יכולים ללמוד הרבה על אנשים אחרים מבלי לשוחח איתם בכלל. בסופו של יום, אנחנו מרכלים על אנשים אחרים בגלל שזה מעניין אותנו, עוזר לנו להבין אותם טוב יותר ועוזר לנו להגדיר את עצמנו בצורה טובה יותר מולם.
לסיכום, תקשורת וירטואלית מתחילה להיות דומה מאוד לתקשורת בעולם האמיתי. אני עדיין לא מאמין בסושיאל כשיטת שיווק, אבל אני בהחלט חושב שכדאי לעשות מאמצים ולנסות להבין את העולם הזה טוב יותר. הבנה טובה יותר של עולם החברתי וירטואלי תהפוך אותנו למשווקים טובים יותר בלי קשר לפלטפורמה שאנחנו מתבססים עליה.
כמו תמיד, אשמח לשמוע מה דעתך על הנושא והאם אתה רואה את התופעות שהצגתי במאמר אצלך ?
אם אתה עדיין לא מנוי לעדכונים לוהטים מהבלוג של Signup, הרשם עכשיו בחינם בלחיצה אחת כאן (אל תשכח לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני שלך על ידי לחיצה על הקישור הייחודי שישלח אליך) – זה לוקח 2 דקות מניסיון !
היי עידו,
כתבת: "כמשווק לא ברור לי מדוע להשתמש בפרסום Push מול פרסום Pull"
מניסיון אישי, יש תחומים שהפרסום בגוגל עולה 20 שקל לקליק ובפייסבוק תשלם חצי שקל.
אם תדע לפלח במדויק את קהל היעד, עלות המרה בפייסבוק יעלה לך זול משמעותית מגוגל.
דבר נוסף הדרך הזולה ביותר להביא לייקים לעמוד זה רק פרסום בתוך פייסבוק {הגעתי לעלות של חצי שקל לליק}
דוד, ראשית קוראים לי עידן 🙂
שנית, אני בטוח שתוכל למצוא תחומים בהם עלות ההמרה תהיה זולה יותר בפייסבוק. למרות זאת, אני חושב שברוב התחומים גוגל יכולים לספק תוצאות הרבה יותר טובות מפייסבוק.
בנוסף, כדי להסתכל על הסקר שפורסם היום על ידי רויטרס וטוען ש – 80% ממשתמשי פייסבוק מעולם לא רכשו מוצר או שירות כתוצאה מפרסום במערכת.
ברור שגוגל מספק תוצאות איכותיות יותר תמיד וזולות יותר ברוב המקרים.
המחקר שפורסם היום אני חושב שהוא טעות מוחלטת!
אני מחשיב את פייסבוק כמו רשת המדיה של גוגל. הלקוח לא מחפש בדר"כ את המוצר שלך ואתה מציע לו את המוצר שלך בעקבות זה שהוא מתעניין בתחום שאתה משווק. ההבדל הגדול והמשמעותי שבפייסבוק יש לך יכולת פילוח וסינון גבוהה שאין בגוגל.
כל אחד שביצע אי פעם קניה ברשת {ולא חיפש לקנות את המוצר} הגיע מהקלקה על איזה פרסומת. אם תשאל אותו אחרי חצי שנה איך הוא עשה את הקניה ברוב המקרים הוא לא יצליח לנתח את התהליך ולא יידע אם זה הגיע מפייסבוק או שהוא שמע ממקום אחר.
לכן לדעתי המחקר לא נכון.
אני מאמין שפייסבוק בכלל לא רלוונטי לקידום מכירות או לפרסום.
מניסיוני עם מספר פרסומים בפייסבוק הבנתי, שאין שום קשר בין קידום מוצר או אתר לבין פייסבוק