לאחרונה אנחנו מוצפים בעדכוני אלגוריתם, עדכון גוגל פנדה, עדכון google freshness ועוד שלל עדכונים קטנים אשר משפיעים על תוצאות החיפוש בצורה נקודתית.
ישנם לא מעט בעלי אתרים אשר תלויים בצורה כמעט בלעדית בתנועת גולשים שמקורה במנועי החיפוש (כלומר, גוגל). לאחר כל עדכון, ניתן לצפות בסיפורים קורעי לב של בעלי אתרים שנענשו (לפעמים מבלי לעשות שום דבר אסור !) או שאלות כמו "למה עפתי אחורה בתוצאות ?" – זה בהחלט מובן, אתרים שנפגעו מהעדכונים האחרונים סבלו מירידה משמעותית בכמות הגולשים שהביאה לירידה משמעותית במכירות ובשורת ההכנסות מן האתר.
איך לשרוד עדכוני אלגוריתם עתידיים בגוגל ?
השאלה שכל בעל אתר חייב לשאול את עצמו היא איך ניתן לצמצם ככל האפשר את הסיכון לענישה מצד גוגל ? – אנחנו הרי לא מעוניינים להתחיל מאפס בכל פעם מחדש או להתאים שוב ושוב את האתר לטרנדים הקיימים, הנה כמה טיפים שיעזרו לך :
- ריבוי פרסומות– אחד הדברים הברורים ביותר לאחר עדכון גוגל פנדה הוא שרוב האתרים שנפגעו הם אתרים שפשוט הכילו יותר מידי פרסומות (כולל פרסומות גוגל אדסנס שגוגל עצמה מספקת לבעלי אתרים).
לפי דעתי, כל עוד אתה לא מותג חזק מאוד (שגם הוא מועד לפורענות מצד גוגל) מומלץ לחתוך בשטחי הפרסום ולהציג אותם בצורה מינימלית באתר.
מה זה מינימלית ? – הפעל שיקול דעת, אם אתה רואה שאיזור הפרסומות גובר על איזור התוכן כדאי לשקול לצמצם את כמות הפרסומות באתר.
- תוכן איכותי (אבל באמת!) – עוד נושא שהובהר סופית בעדכון הפנדה האחרון הוא שמאמרים קצרים, ממוחזרים בעלי 300 מילים לא יצליחו להתברג על מיקום גבוהים בגוגל.
אחד האתרים ש"קיבל בראש" בעדכון האחרון הואEzineArticles שהוא אחד מחוות התוכן הגדולות ביותר בעולם. כל המאמרים באתר EzineArticles היו מאמרים קצרים (300 מילים בממוצע משום שזה היה המינימום הנדרש לפרסום המאמר באתר), ממוקדי מילת מפתח ובשילוב של גוגל פרסומות אדסנס – זה כבר לא עובד היום !
ההצעה שלי היא לכתוב מאמרים בני 500-600 מילים וכל המרבה הרי זה משובח. לא כל המאמרים באתר צריכים להיות דומים בגודלם – אם אין מה לכתוב, לא חייבים לחזור על התוכן בעשרות וריאציות שונות. בנוסף, מומלץ תמיד להוסיף תמונות, אינפוגרפיקה או קטעי וידאו שיעשירו את התוכן מבחינה ויזואלית.
המפתח בתוכן הוא לא לעשות את המינימום האפשרי, אלא להפוך את התוכן למועיל, מהנה וכזה שיגרום לאנשים לשתף אותו הלאה.
- אחוז הנטישה (Bounce Rate) – אחוז הנטישה בעברית או Bounce Rate באנגלית, אומר למנועי החיפוש שהגולשים שמגיעים אליך לא מצליחים למצוא את המידע שהם חיפשו בו.
אם בעתיד גוגל ירצו להציג תוצאות רלוונטיות יותר האם הם יציגו את אתר X שבו כמות הגולשים המרוצים היא גבוהה (Bounce Rate נמוך) או אתר Y שבו כמות הגולשים הלא מרוצים היא נמוכה (Bounce Rate גבוה) ? – סביר להניח שאת אתר X.
בשביל להפוך את האתר שלך לאתר X, השתמש בכלים כמו גוגל אנליטיקס, בצע ניסויים מבוקרים והסק את המסקנות הנכונות. בנוסף, אתה מוזמן לקרוא את המאמר האחרון שפירסמתי על צמצום Bounce Rate של עמוד הבית.
- סממנים חברתיים – גוגל עושה מאמצים עצומים לקדם את הרשת החברתית שלה, גוגל פלוס, ברחבי הרשת. לפי כל הדיווחים, גוגל מתעניינת בתחום החברתי וכבר היום סיגנלים חברתיים משפיעים על כ- 10% מתוצאות החיפוש.
על ידי הוספה של כפתורי גוגל +1, פייסבוק וטוויטר אתה יכול לצבור הצבעות אמון שיעזרו לך בעתיד הקרוב/הרחוק. ניתן גם להוסיף כפתורי שיתוף כלליים כמו הכפתור האוניברסלי של Add This שמכיל את כל הרשתות החברתיות ברשת.
לסיכום, ענישה נקודתית מצד גוגל היא אפשרית בכל שלבי הקידום, בשביל לצמצם לאפס את אפשרות זו מומלץ לחשוב – האם זה הגיוני ?
שים לב, שבכלל לא דיברתי על קישורים נכנסים/יוצאים, אני תמיד מאמין שכאשר בסיס האתר טוב, כמות הקישורים שצריך בשביל לחזק אותו תהיה מינימלית – כאשר הבסיס לא טוב גם 1000 קישורים לא יעזרו לך !
דרך אגב, היום יצאה כתבה בכלכליסט עם הכותרת המפוצצת "הפנדה שתקע אותי" – אז אני לא בקטע של פנדות, אבל יש שם כמה רעיונות נחמדים של אופיר כהן, יגאל פינס, פבל ישראלסקי, אלעד פלג, אורי מנור, אורי ברייטמן ובעלי חברות אחרות בתחום – שווה קריאה.
אם אתה עדיין לא מנוי לעדכונים לוהטים מהבלוג של Signup, הרשם עכשיו בחינם בלחיצה אחת כאן (אל תשכח לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני שלך על ידי לחיצה על הקישור הייחודי שישלח אליך) – זה לוקח 2 דקות מניסיון !
יש לי רק הסתייגות אחת מהסעיף הנוגע לבאונס רייט.
אם יש לי אתר שבו מספר הטלפון מצוין בגדול ב-HEADER, ייתכן שגולשים נכנסים לאתר בעמוד ספציפי – רושמים את המספר / מחייגים, ואז יוצאים. זה ייספר כבאונס רייט גבוה מאוד, אבל בעצם בעל האתר קיבל ליד.
מדד BR לא ממש תקף במקרים שכאלה… ולמעשה – גוגל לא יכול לדעת מתי הוא כן תקף. לגוגל אין אפשרות להבין שאולי הגולש יצר קשר עם בעל העסק, גם בלי לבקר בעוד דף באתר. והרי זה מה שאנחנו רוצים, לא? להביא לבעלי עסקים עוד לקוחות.
philoshit, אני מסכים איתך, יש פרצות במדד.
לפי דעתי, כדאי להתאים את המדד לנישה, אם רוב האתרים בנישה בעלי באונס רייט גבוה וגם לאתר שלנו יש באונס רייט, אז זה בסדר – ולהיפך.
יש לי לא מעט דוגמאות של אתרי אפילייאט שזוכים לבאונס רייט גבוה במיוחד כי פשוט אין מה לעשות בהם חוץ מלהוריד תוכנה כלשהי. לדוגמא, בתחום סרגלי הכלים רוב האתרים נושקים ל – 80%-90% באונס רייט כי לגולשים פשוט אין מה לעשות באתר חוץ מלהוריד את התוכנה ולצאת ממנו.
פוסט מעולה, מעין "הכן אתרך לחורף". אני חייב לשתף לפוסט משלים שסוקר את אחד עשר עדכוני האלגוריתמים הטובים ביותר של כל הזמנים.
מומלץ בחום, ומלא בהומור.