כפי ש – Yahoo הודיעו כבר בעבר, הכלי הפופולרי שלהם לביצוע מחקר קישורים נכנסים יוסר מהאינטרנט מחר.
עכשיו זה סופי, בהודעה לקונית בבלוג של Yahoo הם מפנים את הגולשים לאיזור הכלים של Bing אבל כמובן שאיזור זה לא כולל מידע על קישורים נכנסים. למי שעד היום לא השתמש בכלים אחרים יש בעיה גדולה לבדוק את איכות, כמות ומקורות הקישורים הנכנסים של המתחרים שלו.
כלים אלטרנטיביים לביצוע מחקר קישורים נכנסים באינטרנט
כיום, ישנם 3 כלים עיקריים שבאמצעותם ניתן לבצע מחקר קישורים אפקטיבי, הנה סריקה קצרה על כל אחד מהם :
- Majestic SEO – Majestic SEO הוא ללא ספק הכלי הטוב, המתקדם והמהיר ביותר באינטרנט לביצוע מחקר קישורים. חברת Majestic SEO מציע מספר כלים לשימוש חינמי, אבל עיקר היכולות שמורות ללקוחות בתשלום, החל מ – £ 29.99 לחודש.
היתרון הגדול של Majestic SEO הוא בגודל בסיס הנתונים שלהם ובעדכניות שלו. בכל מספר שבועות בסיס הנתונים מתעדכן, כך שמידע חדש מתווסף למערכת וניתן להגיב לשינויים בצורה מהירה הרבה יותר מבעבר.
הכלי מספק אפשרויות מעקב מתקדמות, אפשרויות סינון, חיתוך והשוואה אשר מקלות ומקצרות את זמן העבודה על הנושא.
- Open Site Explorer = בדומה לכלי של Majestic SEO, הכלי Open Site Explorer אוסף גם מידע רב על קישורים המופנים לדומיין ספציפי. הכלי הוא חלק מחבילת הכלים של SEOMoz, חברת SEO מובילה בעולם, אשר מאפשר לגולשים לקבל מידע בסיסי בחינם ומידע מתקדם יותר בתשלום כמשתמש PRO של SEOMoz, החל מ – 99$ לחודש, התשלום כולל את כל שירותי SEOMoz כמו בדיקת מיקומים, שימוש בשאלות ותשובות, דוחות מיוחדים ועוד.
בדומה לכלי של Majestic SEO ניתן לבדוק השוואות וחיתוכים שונים. בנוסף, הכלי כולל מידע ייחודי על רשתות חברתיות כמו מספר הלייקים/שיתופים בפייסבוק, טוויטים ב – Twitter ומספר הפלוס אחדים המשוייכים לאתר הנבדק.
- Linkdiagnosis – כלי פשוט יחסית, אבל מתאים לבעלי אתר בודד או למקדמים מתחילים, באמצעות הכלי Linkdiagnosis ניתן לקבל דו"ח קישורים על כל אתר ברשת ולסנן את הנתונים המתקבלים לפי סוג הקישור( קישור טקסטואלי או קישור תמונה), לפי PageRank או חוזק הקישורים.
הכלי דורש הורדת אפליקציה לדפדפן פיירפוקס לפני השימוש – השימוש בכלי Linkdiagnosis הוא בחינם.
לסיכום, אין ספק שהורדת Yahoo Site Explorer הוא "מכה כואבת" לבעלי עסקים שמקדמים את עצמם לבד או מקדמי אתרים שעדיין משתמשים בכלי לעבודה שוטפת. לטעמי, זה לא כלכלי למי שמקדם אתר אחד, שניים ואפילו שלושה לממן את הפעילות זו, כתוצאה מכך החברות הבינוניות-גדולות בתחום זוכות ליתרון משמעותי בדרך למקום הראשון בגוגל.
כמו תמיד, אשמח לשמוע מה דעתך על המאמר הנ"ל בתגובות למטה. אם אתה עדיין לא מנוי לעדכונים לוהטים מהבלוג של Signup, הרשם עכשיו בחינם בלחיצה אחת כאן (אל תשכח לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני שלך על ידי לחיצה על הקישור הייחודי שישלח אליך) – זה לוקח 2 דקות מניסיון !
אין ספק שמדובר באבידה גדולה:(
עידן, תודה על העדכון והסקירה. גם עכשיו yahoo site explorer הוא מקור די חלקי, אבל בלי ספק שימושי ונוח ו.. חינמי. לא קלה ולא זולה הולכת ונעשה דרכינו.
אהלן עידן, בלוג מצוין תודה על ההשקעה.
אני חייב להעיר שלדעתי Open Site Explorer גרוע מאוד וכמעט לא מראה קישורים.
שמוראל, אני לא בטוח שהוא כזה גרוע, אכן הוא מציג עד 1000 קישורים ראשונים – ברוב הנישות זה מספיק בשביל להבין מי נגד מי.
אבל, אני מסכים איתך שכלים בתשלום מספקים תוצאות טובות יותר – כנראה בגלל זה הם בתשלום (:
מאמר מועיל ואינפורמטיבי. באמת חבל על השירות המועיל שהסתיים, ומעניין מדוע גם גוגל וגם יאהו חיסלו שירות זה. נקווה שאיזה חברת סטארטפ קטנה שרוצה להתפרסם, תיתן שירות שכזה באופן חינמי שיהיה מועיל ואמין.
בכל מקרה אנחנו שוב מגלים שברשת כל וודאות יש לה פג תוקף עד שתהפוך לאי-וודאות.
תודה על התזכורת,
אני אישית משתמש במאג'סטיק כבר כמה חודשים והכלי הזה פשוט אדיר.
מומלץ בחום.
שלום לך
האם ידוע לך מה יעלה בגורלו של SeoQuake ?
אריאל, לא ידוע לי על קשר מיוחד בין השניים, אני מניח ש – SeoQuake כתוסף ממשיך לעבוד כרגיל.
והייתים ממלצים על SEOQUAKE ככלי לניתוח לינקים???
מוטי אני לא רוצה סתם להמליץ לך על משהו שלא ניסיתי, כרגע אני משתמש ב -Majestic SEO ונהנה מכל רגע. אם יש כאן מישהו שמשתמש בכלי של SeoQuake, מה דעתכם עליו ?
לפני מספר שעות קיבלתי מייל מ – Majestic על כך שהם פותחים את הממשק שלהם גם לתוכנות או מערכות מתחרות שעד היום השתמשו בנתונים של Yahoo Site Explorer – אני מניח שאם המערכות האלה לא מתפקדות כרגע בזמן הקרוב הם יחזרו לתפקד כראוי ויהיו עוד אלטרנטיבות (חינמיות או יותר זולות מהכלי של Majestic ).
הי מוטי,
אני לא חושב של SeoQuake יש אפשרות לניתוח קישורים נכנסים, עד עכשיו בסרגל שלהם היתה אפשרות לבדוק קישורים דרך פקודת לינק דומיין ז"א -יאהו סייט אקספלורר שזה בעצם הכלי שחדל מלעבוד.
בנוסף לשלושת הכלים שרשומים כאן למעלה, יש תוכנות רבות המסיעות בחקר נתונים על אתרים מתחרים או האתרים שלך. כמו cuterank, relsoftware ועוד.