בניית אתרים מהווה היום אחד מאמצעי השיווק היעילים ביותר. אם בעבר הייתה בניית אתרים עסק מסובך שנועד לאנשים שלמדו מספר חודשים והתמחו בכך, נוצר לא מזמן כלי חדש שמאפשר בניית אתרים מהירה ופשוטה, ללא מאמץ ניכר כאשר אין צורך בידע בתכנות. אלו אתרים הקרויים אתרי וורדפרס (WordPress) הזוכים לאהדה רבה.
מה זה אתרי וורדפרס ?
אתרי וורדפרס הם אתרי אינטרנט הבנויים על פלטפורמה מוכנה שנקראת וורדפרס. הפלטפורמה הזו יצאה לשוק בשנת 2003 לאחר שפותחה בידי צוות בראשות מאט מולנווג. התוכנה זכתה לאהדה גוברת, וכיום קיימים כ-200 מיליון אתרי וורדפרס מעל גבי אינטרנט ברחבי העולם.
היתרון הגדול של בניית אתרי וורדפרס הוא שאין צורך בלימוד שפת תכנות או קודים מסובכים. אפשר פשוט לעצב את האתר על ידי ממשק משתמש נוח ופשוט ולהשתמש בשלל אפשרויות העיצוב המעוגנות בתוכנה כדי ליצור תבנית באיכות גבוהה. לאחר מכן כל שנשאר הוא להציב את קבצי האתר שיצרתם על שרת מקושר לאינטרנט, ולחכות לתוצאות.
מערכת וורדפרס כפלטפורמה לבלוגים
השימוש הראשוני של התוכנה היה לצרכי כתיבת בלוגים.
מהר מאוד התברר כי התוכנה מתאימה מאוד לכל אתרי האינטרנט המשתמשים במלל המתעדכן באופן שוטף. הסיבה לפופולריות הזאת הייתה שהעיצוב והממשק מאפשרים עדכון שוטף ופשוט של התכנים באתר (הרשימות המודפסות, העלאת תמונות, הטמעת סרטוני יו-טיוב ועוד), ללא צורך בעבודה רבה והשקעה של שעות אדם יקרות במעבר ממסמך בוורד לאינטרנט.
גוגל מקדמת אתרי וורדפרס באינטרנט
אולם מהר מאוד התברר כי אתרי וורדפרס חשובים מאוד גם לאלה שתחום עיסוקם הוא בניית אתרים לעסקים. הסיבה לכך נעוצה באופי התוכנה ובקשר של אופי זה עם גוגל, מנוע החיפוש הפופולארי ביותר ברשת.
הסיבה לקשר זה פשוטה: וורדפרס היא תוכנה שנקראת "קוד פתוח" כלומר שכל אחד יכול לבוא ולהוסיף לה מרכיבים (בתנאי שיש לו הכשרה לכך כמובן). בגלל הסיבה הזו, עם הזמן קוד הליבה של המערכת התפתח ושוכלל כך שיתאים לדרישות הקידום שגוגל עצמה מפרסמת במדריך שלה (PDF).
התוצאה הינה שבמקרים רבים לקוחות המחפשים אחר דבר מה בגוגל מגיעים לאתרי וורדפרס, וזאת ללא כל עלות מצד בעל האתר. אין ספק שזה מכשיר חשוב מאין כמוהו לקידום עסקים…
בניית אתרים שיווקיים מבוססי וורדפרס
השילוב הזה של קוד פתוח עם יעילות השיווק באינטרנט הביאה לפיתוח מואץ של התוכנה. מהגרסה הראשונית שהייתה מוגבלת מבחינת חופש הפעולה של המשתמש, התפתחו עזרים רבים שמעניקים לה גמישות ונוחות.
לוורדפרס נוספו ערכות עיצוב רבות הניתנות להתקנה מהירה וניתנות לשינוי בלחיצת כפתור. מערכות העיצוב הללו מאפשרות לשנות אתרי וורדפרס ללא כל ידע מוקדם בשפת תכנות. כך למשל וורדפרס מאפשרת היום שימש בתגים – אותן מילות מפתח שמצמידים למאמר והמקלים כל כך את איתורו בידי מי שמעוניין.
יתרון נוסף של וורדפרס שנובע מהקשר עם גוגל נובע מהיכולת לשלב בוורדפרס תמונות וסרטים שמתקבלים בגוגל כחלק מהמלל המצוי בתוך אתר וורדפרס, ולפיכך מעניקים ערך מוסף לגולשים ונחשבים ועוזרים בקידום האתר.
מערכת וורדפרס מקדמת את עצמה בגוגל על ידי כך שהתוכנה עצמה שולחת אות מסוים (ping) לגוגל להודיע כל פעם שהאתר מתעדכן. אחרי שגוגל מקבל את האות הזה הוא שולח לאותו אתר תוכנת רובוט המכונה גם זחלן, שסורקת את האתר לתוכן חדש.
יתרון נוסף במערכת וורדפרס הן התגיות, כשאתם כותבים פוסט או מאמר אתם יכולים לתייג אותו בכמה תיוגים לפי הנושאים המרכזיים באתר שלכם, כך שמי שרוצה יכול ללחוץ על אחד הנושאים האלה המופיעים בענן התגיות ולקבל את כל הפוסטים והמאמרים שלכם שתוייגו בנושא. למעשה, מערכת וורדפרס מייצרת באופן אוטומאטי את הדפים האלה שמרכזים את כל הפוסטים בכל נושא כזה. דפים אלו הם בד"כ ארוכים במיוחד ומכילים עד 10 מאמרים, וכאשר גולש מחפש תוכן מסויים, גוגל נותן עדיפות לדפים אלו משום שהם מכילים תוכן רב.
תוספים שיווקיים לוורדפרס
הקוד הפתוח של וורדפרס מאפשר למתכנתים רבים ליצור תוספים שונים לתוכנה המקורית. תוספים אלה ניתנים להתקנה פשוטה ומהירה, ובמידה ומתברר שהם יוצרים בעיות ניתן גם להסירם בקלות.
אחד התוספים הידועים הוא All in one SEO, כאשר לאחר התקנתו ניתן להוסיף לכל פוסט ומאמר את התאגים והתיאור שמופיע בדף חיפוש התוצאות של גוגל. תוסף נוסף נקרא Automatic SEO links כשלאחר התקנתו ניתן לבחור מילה והתוסף יקשר מהמילה הזו מכל דף פעם אחת לדף נחיתה שאתם מגדירים מראש.
ישנן עוד מספר רב תוספים מומלצים לוורדפרס, ניתן לקרוא על 6 מהם במאמר קידום אתרי וורדפרס בבלוג של Signup.
לסיכום, בין וורדפרס לגוגל יש פשוט סיפור אהבה. גברת וורדפרס עושה הכל כדי שמר גוגל ישים אליה לב ומר גוגל מצידו מחזיר לה קריצה ומקדם אותה בדפי התוצאות שלו. ההוכחה הטובה ביותר לקריצה הזו הינה שגוגל עצמו טורח לשלוח הודעה לבעלי אתרי וורדפרס בדבר הצורך לעדכן את הגרסה בה השתמשו. סיפור אהבה, כבר אמרנו ?
זהו פוסט אורח שפורסם על ידי כפיר לב סיני, אם גם אתה מעוניין לפרסם פוסט אורח בבלוג של Signup, ניתן לקבל על כך מידע נוסף בעמוד כתיבת פוסט אורח בבלוג. בנוסף, אם אתה עדיין לא מנוי לעדכונים לוהטים מהבלוג של Signup, הרשם עכשיו בחינם בלחיצה אחת כאן (אל תשכח לאמת את כתובת הדואר האלקטרוני שלך על ידי לחיצה על הקישור הייחודי שישלח
כפיר תודה על המאמר האורח, לא רק גוגל התאהבו במערכת מסתבר שיש לא מעט אנשים אחרים שגם שותפים לזה.
מערכת וורדפרס מתפתחת כל הזמן עם פלאגינים, עיצובים ואפשרויות מובנות אחרות – לפי דעתי, היא פתרון מעולה לכל מי שמעוניין להקים אתר אינטרנט בימינו.
היי
אני בונה אתר במערכת ג'ומלה, הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר מה היתרונות והחסרונות מבחינת קידם אתר בג'ומלה, ומה אפשר למנף באתרי ג'ומלה (כלים ייחודיים או כל דבר)
אשמח להסבר במייל [email protected]
תודה !
גם אנחנו בישיר מדיה משתמשים במערכת וורדפרס ומרוצים מאוד (וגם הלקוחות כמובן).
תשובה לרועי: אל תשתמש בגו'מלה, ג'ומלה בירידה. מספיק להסתכל על הסטטיסטיקות של google trands כדי לראות שוורדפרס בעלייה, דרופל דורכת במקום, וג'ומלה בירידה. זאת בעקביות ולאורך זמן.
תראה את הכתבה שכתבתי בנושא: http://www.levavie.com/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%9F