לעתים, אנו מעוניינים לקבל מידע אודות הבעלים של דומיין כלשהו ברשת האינטרנט. הסיבות לכך יכולות להיות שונות אך המטרה זהה – איתור פרטי הבעלים.
על מנת לבצע זאת יש להכנס לרשומות הבעלות על דומיינים באמצעות איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC) או איגוד האינטרנט העולמי (ICANN) וביצוע חיפוש על שם הדומיין. כדי להקל עליכם חיפוש שכזה יצרנו מנוע חיפוש המחובר ישירות לשרתי הארגונים ומאפשר קבלת פרטי בעלות על דומיין שמעניין אתכם. יש להקליד את שם הדומיין על מנת לבצע חיפוש אחר הבעלים שלו:
[domain-search]
הערה : יש לקחת בחשבון כי דומיינים בינלאומיים מאפשרים לבעלים שלהם להישאר אנונימיים במידה וזה רצונם, בעוד דומיינים ישראלים גלויים ברשימות הבעלות שלהם.
אילו סיבות יש לאיתור בעלי דומיין?
כאמור, הסיבות לאיתור בעלים של דומיין הן מגוונות מאוד. הסיבות הפופולריות ביותר הן:
- רכישה – לעתים נמצא דומיין שאנו רוצים לרכוש לאתר מסויים אך הוא תפוס על ידי מישהו אחר (במקרים רבים, הדומיין תפוס אך אין עליו אתר פעיל). על מנת להציע הצעה לרכוש אותו נוכל לחפש את פרטי הבעלים שלו וליצור עימו קשר עם הצעה רלוונטית.
- תביעה – האינטרנט מאפשר לכל אחד לפרסם הכפשות, ביקורות ונאצות בצורה די חופשית. במידה ושמך הטוב נפגע תוכל ליצור קשר עם בעלי האתר כדי שיסיר את הדבר הפוגע או בכדי לתבוע אותו בבית המשפט.
- פינוי – לפעמים אנו מעוניינים להוסיף דומיין אטרקטיבי לחבילת הדומיינים שברשותנו. על ידי איתור וחיפוש הדומיין, נוכל לדעת מתי הדומיין פג תוקף ובמידה ולא חידשו אותו בזמן – נוכל לרכוש אותו בחינם עבורנו (חינם מבחינת עלות רכישה מאותו גורם המחזיק בו).
- אימות פרטים – לאחר רכישה של דומיין חשוב לבדוק כי הוא רשום על שמנו ברשומות ארגוני התקינה. לעתים, חברות בניית אתרים או מתווכים בתהליך רוכשים את הדומין תחת שמם ובעתיד הדבר יכול להוביל לעימותים או בעיות משפטיות רבות. חשוב לבדוק כי הדומיין רשום על שמך או שם החברה, מיד לאחר הרישום שלו.
אין ספק כי בדיקת בעלות על דומיין היא כלי יעיל, חינמי ואפקטיבי ברשת האינטרנט. במידה ויש לנו סיבה לכך, החיפוש ברשומות מאפשר לנו גישה קלה ומהירה לכל פרטי בעל הדומיין, תוקף הדומיין, ותק הדומיין וכדומה.